ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Home / Case Studies / ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Αεροφωτογράφηση με Ψηφιακές Φωτογραμμετρικές Μηχανές μεγάλου format.

Αεροφωτογραφήσεις για λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την ομάδα της Map, αναλαμβάνοντας τη μίσθωση κατάλληλα εξοπλισμένων αεροσκαφών, με ψηφιακές φωτομηχανές τελευταίας τεχνολογίας και επανδρωμένων με εξειδικευμένο προσωπικό.
Για την επιχείρηση της αεροφωτογράφησης απαιτείται άδεια πτήσης από την  ΥΠΑ και το ΓΕΕΘΑ, ενώ οι πτήσεις εκτελούνται παρουσία αξιωματικού της ΓΥΣ. Τα αεροσκάφη που διατίθενται είναι ειδικά εξοπλισμένα με τελευταίας γενιάς ψηφιακές φωτογραμμετρικές μηχανές εναέριων λήψεων (UltraCam, DMC, Α3), υψηλής διακριτικής ικανότητας, καθώς και με όλα τα απαραίτητα λογισμικά που απαιτούνται για τη παρακολούθηση της πορείας της αεροφωτογράφησης.
Παράλληλα με τη λήψη των εικόνων συλλέγονται επιπλέον παρατηρήσεις GPS/IMU για το κάθε εικονοκέντρο. Τα δεδομένα περιγράφουν την θέση και τον προσανατολισμό της μηχανής την στιγμή της λήψης και εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ακρίβεια με μικρότερο αριθμό αναγκαίων φωτοσταθερών σημείων, γεγονός το οποίο επιταχύνει τις διαδικασίες παραγωγής και μείωση των απαιτούμενων εργασιών υπαίθρου. Κατά κανόνα, οι πτήσεις πραγματοποιούνται άνοιξη ή καλοκαίρι, εποχές κατά τις οποίες η γωνία ήλιου και οι συνθήκες φωτισμού, είναι οι πλέον κατάλληλες, αν και στον Ελλαδικό χώρο, η πτητική περίοδος διαρκεί σχεδόν εννέα μήνες.
Με το πέρας κάθε αποστολής, οι αεροφωτογραφίες μεταφέρονται σε χώρο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού υπό την εποπτεία Αξιωματικού, ο οποίος παρευρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια του αποχαρακτηρισμού τους.
Η Αεροφωτογράφηση εκτάσεων για μετρητικούς σκοπούς, είναι εφικτή σε περιοχές  έκτασης λίγων στρεμμάτων, έως και την κάλυψη ολόκληρης της Χώρας, με διακριτική ικανότητα από μερικά εκατοστά έως και ένα μέτρο. Η αεροφωτογραφία είναι ένα πολύτιμο προϊόν, ανεκτίμητο σε εφαρμογές γρήγορης και με λεπτομέρεια αποτύπωσης.

3_Επανδρωμένες Αεροφωτογραφήσεις